Moa Alfredsson
Moa Alfredsson älskar beauty i allmänhet och hudvård i synnerhet. I sin blogg vill hon skapa en ”you CAN sit with us”-känsla och skapa ett tryggt och roligt rum att prata hudvård i. När hon inte bloggar om hudvård jobbar hon som journalist och gillar alltså att skriva. Utöver det tycker hon om popcorn och bersåporslin. Här är hennes blogg.
Annons

Så skyddar du huden mot datorns blåa ljus!

Det här inlägget innehåller reklamlänkar. Läs mer här >

Heej Moa! Ypperlig fråga som vi nu ska ta tag i.

Det stämmer att det här med blått ljus varit omtalat länge i hudvårdssvägen och att forskning kommit fram till att det blåa ljuset, som också kallas för HEV-ljus, är lika skadligt för huden som UVA och UVB strålning. Och det funkar också på samma sätt till stor del. Det vill säga ett smart sätt att skydda huden från det blåa ljuset är att använda solskyddsfaktor. Så om du tänkt att nä men nu är det vinter det behövs inte SPF så skulle jag säga, nej, nej, nej till det tänket. Kör alltid på SPF för att skydda dig mot strålning. Absolut bäst skydd får du om du kombinerar din SPF med en C-vitamin produkt under. Du kan till exempel köra på detta C-vitamin serum (reklamlänk via Apprl) från Lumene på morgonen och sen som sista steg i din hudvårdsrutin lägger du denna SPF 30 från EVY (reklamlänk via Apprl) . Just denna SPF innehåller faktiskt också C-vitamin så för att vara extra budgetvänlig räcker det att bara köra på sistnämnda.

Annons

Vad kan du göra mer? Det finns ett par grejer du kan göra på din dator för att att få ett mindre skadligt ljus. Jag använder mig av ett gratisprogram som du kan ladda ner som heter F.Lux. Med det kan du ställa in ljuset på din dator att det bli mycket mer gult. Jag har kört med detta i mer än ett år och skulle inte kunna jobba utan det. Så mycket behagligare för ögonen också. Så det är ett tips. Att också dra ner något på ljusstyrkan när du jobbar, om det går, kan vara ett bra alternativ.

Annons

Precis som du också skriver så har det pratats en del om Lutein som hjälp mot blått ljus. Den här oljan (reklamlänk via Apprl) har blivit ganska känd för att säga sig kunna skydda mot ljuset med just den ingrediensen. Men tyvärr har jag inte testat den och kan inte uttala mig om just det. Men hoppas att detta hjälpte lite i alla fall!

Puss och kram till dig <3 <3 <3

Kommentarer till “Så skyddar du huden mot datorns blåa ljus!”

  1. Moa skriver: 4 februari 2020 kl 18:21

    Tack bjuty master! Mycket bra svar hade noll aning om solakyddsfaktorn som skydd!!


Dela på:
Laddar
https://moa.elle.se/din-basta-van-i-januari-lappolja/