Moa Alfredsson
Moa Alfredsson älskar beauty i allmänhet och hudvård i synnerhet. I sin blogg vill hon skapa en ”you CAN sit with us”-känsla och skapa ett tryggt och roligt rum att prata hudvård i. När hon inte bloggar om hudvård jobbar hon som journalist och gillar alltså att skriva. Utöver det tycker hon om popcorn och bersåporslin. Här är hennes blogg.
Annons

Mina bästa rengöringskombinationer!

Det här inlägget innehåller reklamlänkar. Läs mer här >

Nämen jag skäms. Det har varit allt för längesedan vi pratade om rengöringar. Och det är ju basen för vilken hudvårdsrutin som helst. Rengör man inte ansiktet så kan man ju hoppa resten av produkterna med. Och som ni vet så är ju rekommendationen att man alltid rengör ansiktet två gånger. Detta för att man först vill bli av med smink och smuts för att sen andra gången kunna rengöra huden på djupet. Har man hud som lätt blir torr, precis som jag, kan detta kännas obehagligt eftersom man bara ser framför sig hur hunden kommer bli som fnöske av allt tvättande. Men att tvätta huden behöver inte betyda tvål och vatten. Jag har några super kombinationer som rengör utan att torka ut huden.

Annons
Annons

Oavsett vad du har för hudtyp så tycker jag att man inte ska ha mer än en löddrande rengöring eftersom det kan bli för mycket för huden och torka ut den. Så steg nummer ett i din rengöringsrutin ska vara något skonsamt. Och då har man egentligen tre vägar att gå: Micellärt vatten, rengöringsolja eller ett balm. När det kommer till den förstnämnda så vet ni ju att jag kommer säga Garniers Micellar Water , (reklamlänk via Apprl) men jag kan också tipsa om Loreals vatten för torr hy (reklamlänk via Apprl) som också är väldigt prisvärd och väldigt bra.

När det kommer till en olja så har BareMinerals en grym (reklamlänk via Apprl) som känns ljuvlig på huden och effektivt tar bort smink. Pratar vi balms är Cliniques Take the day off (reklamlänk via Apprl) en favorit hos mig. Den är magisk att använda när man masserar ansiktet också. Sen har Pixie ett grymt balm (reklamlänk via Apprl) som är 10 av 10 att rengöra huden med. Den kommer med en olja också och ska fungera som en dubbelstegsrengöring men trotts att jag har torr hy så vill jag ha något som känns lite mer rengörande som andra steg.

Annons

Och på tal om andra steg. En favorit hos mig som steg 2 i min rengöringsrutin är Exuviance rengöring med AHA-syra.Den är för normal till fet hud men min torra hy som lätt får finnar mår väldigt bra av den extra dosen syra. Den jobbar också på att återställa fuktbalansen och det är viktigt för mig. Sen vill jag också slå ett slag för Dermalogicas Daily exfoliering (reklamlänk via Apprl) som avlägsnar orenheter men är tillräckligt mild för att kunna användas varje dag.

När min hud går in i extra torra perioder kör jag en olja eller ett balm först och sen använder jag ett micellärt vatten som andra steg för att undvika att huden kommer i kontakt med vatten. Tips! 

Annons

Dela på:
Annons
Laddar
https://moa.elle.se/veckans-beautylista-lappfargen-fran-twin-peaks/