Moa Alfredsson
Moa Alfredsson älskar beauty i allmänhet och hudvård i synnerhet. I sin blogg vill hon skapa en ”you CAN sit with us”-känsla och skapa ett tryggt och roligt rum att prata hudvård i. När hon inte bloggar om hudvård jobbar hon som journalist och gillar alltså att skriva. Utöver det tycker hon om popcorn och bersåporslin. Här är hennes blogg.
Annons

Hur jag hanterar min yttorrhet just nu…

Det här inlägget innehåller reklamlänkar. Läs mer här >

Och jag kan säga som så här att den är bad. B.A.D. Trots hudnörderi så kan jag med ärlighet säga att jag inte riktigt vet vad som hänt. Antingen har min hy gått babanas på grund av stress eller så är det återigen detta svenska väder som gör att huden blir lite galen. Alltid när vädret går från varmt till kallt eller tvärtom hamnar min hy i ofas. Jag blir yttorr och får massa finnar. Men jag har nu tagit tag i detta och tagit fram dom tunga grejerna i skåpet för att få ordning på denna mess till hy. Då ska vi se vad vi plockar fram…

Annons
Annons

Först och främst måste jag bara säga att en sak jag fortsätter med, trots att det kan göra huden lite extra torr, är att syra med min Paulas Choice BHA. Jag vill ju bli av med dom torra hudcellerna och då är syra ett måste. Hade jag skippat detta mycket viktiga steg så finns det också risk att alla återfuktande produkter täpper till porerna och ger mig ytterligare finnar.

För själva fukten kör jag jättemycket med nattmasker just nu och det är guld. Och en favorit är Skin Hydrating mask från Dermalogica (reklamlänk via Apprl) . Den är inte gjord för att vara en nattmask men tro mig när jag säger att sova med denna är det bästa du kan göra för torr hy. Jag sitter här vid skrivbordet och riktigt längtar efter att få lägga på den här ikväll.

Annons

Sen har vi det här med ansiktsoljor. Och har du hud som jag dvs, yttorr som samtidigt får finnar, är olja lite läskigt eftersom det kan om man väljer fel göra att man får fler finnar. Tricket är att använda en anti-inflammatorisk olja som lugnar huden samtidigt som den återfuktar. Till det har vi bland annat Weledas Almond oil (reklamlänk via Apprl) som passar den känsligaste av hudar. Jag gillar också alltid en Jajoba olja som oftast till exempel rekommenderas till personer som har rosacea. Finns bland annat från Maria Åkerberg (reklamlänk via Apprl) .

4 kommentarer till “Hur jag hanterar min yttorrhet just nu…”

 1. Astrid skriver: 25 september, 2019

  Hejsan! Ett önskeinlägg: utdrag ur din bok (?) med läppstift som använts i film/tv-serier. Personligen älskar jag sådana grejer och lite inspiration är ju alltid najs! (+ Twin Peaks-referenserna <3)


  1. Moa Alfredsson skriver: 26 september, 2019

   Alltså Astrid blir så sjukt glad över att fler vill nörda in sig på detta. Haha det finns en bok. Inlägg kommer <3


 2. sofia eltin skriver: 02 oktober, 2019

  Tack så mycket för tipsen..är också yttorr så jag ska prova det du rekommenderat!


  1. Moa Alfredsson skriver: 03 oktober, 2019

   Hör av dig sen om vad du tyckte!! <3


Dela på:
Annons
Laddar
https://moa.elle.se/kan-alla-anvanda-retinol/