Moa Alfredsson
Moa Alfredsson älskar beauty i allmänhet och hudvård i synnerhet. I sin blogg vill hon skapa en ”you CAN sit with us”-känsla och skapa ett tryggt och roligt rum att prata hudvård i. När hon inte bloggar om hudvård jobbar hon som journalist och gillar alltså att skriva. Utöver det tycker hon om popcorn och bersåporslin. Här är hennes blogg.
Annons

Hudvårdsproblem i februarivädret!

Det här inlägget innehåller reklamlänkar. Läs mer här >

Efter att ha varit intresserad av hudvård i ett par år och analyserat varje förändring som sker i min hud så har jag kommit fram till att på vintern krävs det lite mer tips och trix för att få huden att komma i balans. Och beroende på vart i landet du bor så kanske du i år inte haft någon vinter att ens tala om. Men väderomslaget mellan lite varmare och lite kallare dagar den senaste månaden där jag bor har varit bajs för min hy. Så, här är mina vanligaste vinterproblem och lösningar på dom.

Annons

Din hy känns torr efter rengöring. 

Använd en rengöringsmjölk. Inga geler eller andra vattenbaserade löddrande rengöringar (micellärt vatten funkar bra). En rengöringsmjölk kommer inte att tvätta bort det naturliga skyddet av oljor som finns på huden vilket vi är i extra stort behov av när klimatet är lite kallare. Claris har till exempel ett bra alternativ (reklamlänk via Apprl) . Sen älskar jag också Biologique Recherche VIP 02 som är lyxigaste lyxprodukten i kategorin rengöringsmjölk.

Det spelar ingen roll hur mycket serum och kräm du applicerar – huden blir aldrig mätt. 

Då finns det två alternativ. Olja eller nattmask. Eller kanske ännu bättre – varannan natt med varje? Denna från Dermalogica är en intensiv fuktmask (reklamlänk via Apprl) som fungerar att sova med. Den har fått min hy tillbaka till normalläge efter extrem torrhet. När det kommer till oljor går jag ofta tillbaka till The Ordinarys oljor. Antingen deras nyponfröolja (reklamlänk via Apprl) eller deras Skavlanolja (reklamlänk via Apprl) .

Annons

Du får problem med röda kinder!

Speciellt när du varit ute. Jag tycker det hjälper att se till att skydda huden med ett extra lager intensiv fukt innan jag går ut. Och nu vet ni nog vilken produkt jag kommer rekommendera men jag säger det igen ändå: Weledas Skin Food. (reklamlänk via Apprl) Klassiker!

Huden känns allmänt irriterad och extra känslig!

När huden känns extra känslig försök håll dig med produkter som du vet att din hy tycker om. Och undvik för starka grejer som syror och jobba istället på bara med fukt tills dess att din hy kommit i balans igen. Skala ner din rutin till en rengöringsmjölk, ett återfuktande serum och en riktigt återfuktande kräm.

Puss och kram <3

Dela på:
Laddar
https://moa.elle.se/sa-skyddar-du-huden-mot-datorns-blaa-ljus/